Відповідний вирок щодо трьох студентів із Польщі виніс Личаківський районний суд Львова.

Кожен із них тепер має сплатити штраф у розмірі 8 500 гривень.

Під час розгляду справи польські студенти зізналися у скоєному та та вибачились за свій вчинок. Також повідомляється, що вони сприяли розкриттю злочину.

«Підійшовши до польських військових поховань, вони підпалили два фаєри, створюючи небезпеку пошкодження поховань, з метою зневажити пам'ять про померлого, продемонструвати зневажливе ставлення до місця поховання та громадських, релігійних принципів і традицій, без повідомлення відповідних органів місцевого самоврядування про проведення акції із застосуванням піротехнічних засобів», – повідомили в суді.

Вирок може бути оскаржений у Львівському апеляційному суді впродовж 30 днів. Тому наразі він ще не ще не набув чинності.

Нагадаємо, 4 листопада, на львівському Личаківському цвинтарі футбольні фанати з Польщі відзначили 100-річчя боротьби за Львів проти Західноукраїнської Народної Республіки. Вони запалили фаєри на польському меморіалі орлят та розгорнули транспарант із написом “ORLĘTA LWOWSKIE, 100 LAT TO HASŁO POLSKĄ ODWAGĘ ROZSŁAWIA, ŚLĄSK SKŁADA HOŁD DLA LWOWA, DUCHOWEGO MIASTA WROCŁAWIA” (“Орлята львівські, 100 років – це гасло, що прославляє польську відвагу, Сілезія відає шану Львову, духовному місту Вроцлава”).

Згодом польських студентів-провокаторів затримала поліція.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ