Федеральне бюро розслідувань (ФБР) попередило поліцію США про те, що по всій країні крайні праві екстремістські угруповання готуються до збройних акцій протесту в неділю, 17 січня.

Про це розповіло видання BBC.

Згідно з документом для службового користування, який був складений за тиждень до захоплення Капітолію і потрапив в руки американських ЗМІ, з 16 по 20 січня планується напад не тільки на Капітолій, але і на інші адміністративні будівлі в столицях інших штатів. Екстремісти планують влаштувати там заворушення.

Повідомляється, що організацією цих акцій займається ультраправе угруповання Boogaloo. Ця організація вірить в неминучість відкритого протистояння владі. А деякі її члени і зовсім вважають, що необхідно прискорити події самостійно і прийшов час почати збройний антиурядовий опір, який переросте в громадянську війну.

Учасники угруповання закликають штурмувати урядові будівлі і суди по всіх штатах за кілька днів до і в день інавгурації обраного президента Джо Байдена, яка відбудеться 20 січня.

Демократи в Палаті представників внесли на розгляд дві резолюції, за допомогою яких планується усунути від влади чинного президента Дональда Трампа до закінчення терміну його повноважень.

Демократи закликають віце-президента Майка Пенса задіяти 25-ту поправку до Конституції США і скликати уряд на голосування з питання про дострокове відсторонення Трампа.

Якщо Пенс цього не зробить, то демократи почнуть процес відсторонення Трампа від влади через процедуру імпічменту. Трампа звинувачують у підбурюванні до заколоту.

Тим часом мер Вашингтона Мюріел Боусер виступила із закликом утриматися від відвідування столиці в день інавгурації. За її словами, всі бажаючі можуть взяти участь у церемонії віртуально.

Вона також попросила президента Трампа оголосити в місті надзвичайну ситуацію, що дозволило б координувати ресурси спільно з федеральним урядом.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ