Федеральне бюро розслідувань США оприлюднило документи про прослуховування колишнього радника передвиборної кампанії президента Дональда Трампа – Картера Пейджа, повідомляє Радіо Свобода. Екс-посадовця підозрюють у змові з Росією щодо втручання у президентські вибори в Сполучених Штатах 2016 року.

Документи на 412 сторінках, значна частина яких прихована цензурою відомства, стосуються Картера Пейджа і складаються, зокрема, з оригінального запиту ФБР 2016 року на отримання ордера для прослуховування. Їх оприлюднили після того, як декілька новинних організацій подали позов про порушення закону про свободу інформації, щоб отримати їх.

«У ФБР впевнені, що Пейдж став об’єктом цілеспрямованого вербування урядом Росії», – йдеться в оприлюднених документах. Після фрагмента, який відцензурили, пише: «...вплинути на результат президентських виборів у 2016 році з порушенням кримінального кодексу США. Пан Пейдж – колишній радник із зовнішньої політики в штабі кандидата в президенти США».

За даними ФБР, Пейдж до того моменту вже перебував у тісному контакті з вищим російським керівництвом, включаючи офіцерів розвідслужб і свідомо вів підпільну діяльність зі збору інформації.

«Дії Росії можуть координуватися з Пейджем і, можливо, іншими людьми, наближеними до Трампа. (...) Пейдж вступив у змову і співпрацю з російським урядом», – йдеться в розсекречених документах.

Варто зауважити, що сам Пейдж неодноразово відкидав звинувачення в роботі на Кремль.

ІА "Вголос": НОВИНИ