За інформацією видання Süddeutsche Zeitung, Бюро розслідувань збирається ретельно вивчити справу з приводу переказу 6,7 млн євро членам комісії ФІФА. Цю суму Німецький футбольний союз нібито заплатив за право провести Чемпіонат Світу, повідомляє football24.ua.

У листопаді минулого року голова футболу Німеччини пішов у відставку після того, як податківці провели обшук його офісу. Також у списку ймовірних корупціонерів перебуває чинний високопосадовець клубу «Баварія» Франц Бекенбауер.

Поки що відсутня інформація про покарання та санкції, які можуть застосувати до спортивних чиновників, а також до цілої футбольної Німеччини. Деякі тамтешні журналісти із впевненістю пишуть про незаконне право проведення турніру.

Нагадаємо, тріумфатором ЧС-2006 стала збірна Італії, яка у фіналі здолала збірну Франції. Той матч став останнім у кар'єрі легендарного Зінедіна Зідана.

Окрім Німеччини, американські служби розслідують справи і майбутніх господарів світових форумів. Росія та Катар також нібито платили гроші колишньому президенту ФІФА Зеппу Балттеру за сприятливе проведення тендеру.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ