Влада не витримала іспиту холодом, заявив член фракції Партії регіонів у ВРУ “Регіони України”, член парламентського комітету із питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства й зв'язку Ігор Шкіря, передає офіційний інформаційний сервер Партії регіонів.

"Помаранчеві" чиновники не лише не можуть справитися з «газовим» питанням, але й не хочуть скористатися своїми повноваженнями у вирішенні гострих економічних і комунальних проблем.

За словами депутата, “січневі морози оголили неспроможність і господарську некомпетентність багатьох із них. Вони не змогли підготувати комунальні підприємства до нормальної роботи в екстрених умовах”.

Водночас, І.Шкіря нагадав, що під час перебування Віктора Януковича на посаді прем'єр-міністра, підготовка до зими починалася відразу ж після закінчення опалювального сезону, виділялися бюджетні кошти місцевим органам влади для вирішення гострих комунальних проблем – будівництва котелень, доріг, водоводів.

І.Шкіря також зазначив, що торік “влада ні на копійку не передбачила дотацій для деяких місцевих бюджетів”. Більш того, за його словами, там припинено фінансування цілої низки програм. Зокрема, член фракції Партії регіонів вважає, що нинішні люди влади вкрай цинічно й зневажливо відносяться до тієї частини України, що на минулих президентських виборах не підтримала Віктора Ющенко. “Після їхнього антидемократичного походу у владу, - підкреслив Шкіря, - вони відразу ж почали розправлятися не лише зі своїми політичними опонентами, але й ущемляти пересічних громадян”. Для прикладу, Шкіря розповів про своє рідне місто Дзержинськ Донецької області. За його словами, сюди упродовж багатьох років виділялися бюджетні кошти для реалізації різних місцевих програм. Проте у 2005 році розмір цих інвестицій дорівнював нулю: відтак дороги не будуються, ремонтні роботи скорочені до мінімуму. Шкіря повідомив, що така ситуація склалася у всіх нелюбимих «помаранчевою» владою східних регіонах. “При цьому, - додав депутат, - у тих областях України, що підтримали чинного президента, і мости будуються, і дороги ремонтуються, і на лагодження дахів у школах фінансів вистачає”.

Гаряча лінія

ІА "Вголос": НОВИНИ