Про це заявив президент Міжнародної федерації хокею (IIHF) Рене Фазель, пише ТАСС.

Збірна Росії програла команді Канади з розгромним рахунком 1:6 у фіналі чемпіонату світу, який пройшов у неділю у Празі. Після завершення матчу, перед виконанням гімну Канади на честь перемоги команди на світовій першості, велика частина хокеїстів російської команди вирушила в роздягальню.

«Після повернення з чемпіонату світу ми обговоримо це питання, зв'яжемося і з керівництвом Федерації хокею Росії. У IIHF є регламент, і покарання точно буде винесено», сказав Фазель.

«Коли я це побачив, то відчув величезну прикрість», сказав президент IIHF.

«За 29 чемпіонатів світу, на яких я був присутній, це перший такий випадок. Те, що зробила російська команда, абсолютно неприйнятно. На льоду під час гри можуть відбуватися будь-які події  зіткнення, бійки. Але відсутність поваги до суперника після матчу нікуди не годиться», наголосив він.

Деякі з російських гравців усе ж залишилися на майданчику це, зокрема, Олександр Овечкін, Євген Малкін, Віктор Тихонов, Дмитро Куликов.

«Я бачив, що Овечкін і Малкін намагалися зупинити інших гравців, рвонув у роздягальню. У цьому випадку не можна вішати провину на самих хокеїстів. У збірної є керівництво  головний тренер і генеральний менеджер, які мали перебувати на льоду в цей момент і запобігти такій ситуацій»,  зазначив функціонер.

Як писав «Вголос», збірна Росії з хокею після програшу канадцям у фінальному матчі світової першості пішла з льоду, не дочекавшись гімну «кленових».

Після розгромної поразки хокейної збірної Росії Інтернет вибухнув низкою фотожаб. 

ІА "Вголос": НОВИНИ