Художній керівник Львівського національного академічного драмтеатру ім. М.Заньковецької, народний артист України Федір Стригун назвав „найкращим актором сьогодення” Шуфрича.

Про це він сказав під час урочистої академії з нагоди 90-річчя започаткування Лесем Курбасом в Тернополі професійного театру “Тернопільські театральні вечори” та 75-річчя діяльності Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т.Шевченка.

„Найкращій актор сьогодення - Шуфрич: сьогодні говорить одне, завтра – інше: залежно від того, хто більше заплатить, - зазначив Стригун.

Народний артист вважає, що професійних акторів в Україні недооцінюють і платять їм надто мало. ”Акторам же платять мізер за їхній талант, але вони не продають національну ідея”, ― наголосив він.

Федір Стригун вважає роль театру у житті суспільства надзвичайно важливою. За його словами, саме театр концентрує у собі національну ідею.

На його переконання, свою національну самобутність Україні взагалі і Тернопільщині зокрема допоміг зберегти театр, започаткований Лесем Курбасом.

“В Україні нині тільки й говорять, що про економіку та політику, проблем культури просто не помічають, але ж культура потрібна як економікам, так і політикам”, ― наголосив Федір Стригун.

Прес-Тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ