„Справу Гонгадзе” поховали назавжди. Вона не буде ніколи розслідувано повністю та ефективно. Про це заявив адвокат матері вбитого в Україні журналіста Георгія Гонгадзе Андрій Федур в інтерв'ю газеті „2000”, опублікованому сьогодні.

За словами Федура, в Україні „ніколи не будуть притягнуті до відповідальності ні замовники, ні організатори вбивства”.

Більше того, він переконаний, що існує ряд питань, що роблять неспроможним слідство стосовно трьох підсудних у „справі Гонгадзе”.

У той ж час на питання, хто сьогодні не зацікавлений у розкритті „справи Гонгадзе” Федур відповів, що „сьогодні при владі в Україні - на вищих посадах і рангах - перебувають люди, які зацікавлені в конкретному результаті „справи Гонгадзе”. „І саме в негативному результаті. У цьому основна й головна причина”, - підкреслив він.

За словами адвоката, кілька років назад він говорив про дві причини, через які навмисні вбивства не розслідуються. „Перша - нездатність слідства, друга - чиясь воля”, - нагадав Федур.

У теж час він вказав, що в Україні є слідчі, здатні розкривати вбивства, у тому числі й такі як убивство Гонгадзе. „Тому перша причина нерозкриття відпадає. Залишається друга. Виходить, є чиясь воля на те, щоб ефективного розслідування не було проведено. І це моя відповідь” - сказав Федур.

Обком з посиланням на УНІАН

ІА "Вголос": НОВИНИ