[media=140703,140704,140705,140706,140707] 

Вчора, 15 квітня 2018 року, у Шевченківськовському гаю  відбувся 10-ий ювілейний благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», повідомляє кореспондент «Вголосу».

Цьогорічний фестиваль, про який «Вголос» вже писав, відбувся під гаслом: «Радійте серцем» ( організатор - БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ.). Мета фестивалю – зібрання благодійних внесків для формування програм розвитку та курси навчання для осіб з вадами слуху. Кожен, хто придбав квиток на фестиваль, здійснив благодійний внесок у розвиток католицької освіти та виховання дітей з християнськими цінностями.

Фестиваль розпочався Архиєрейською Божественною Літургією за участю Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка ). Відтак відбулося урочисте відкриття і розпочався масштабний концерт за участю українських музикантів та гуртів:  ЯгОди, ДикоBrass, Львівські Фанфари разом з ведучим Тарасом Гавриком та співачкою Софією Фединою.

Відвідувачів Шевченківського гаю запрошували на 9 різних майданчиків, де відбувалися цікаві заходи, концерти та майстер-класи «Писанкарство», «Розпис пряників», «Малярство на склі». Митці навчали малярства на склі, гри на димбі (музичний інструмент, який до першої чверті ХХ ст. був поширений по всій території України), азів театральної майстерності і пісочної анімації з великодніми мотивами. Львівські і тернопільські осередки «Спілки української молоді» навчали всіх охочих писанкарству. Діти могли відвідати особливий курс із цікавої хімії. Протягом фестивалю усі гості активно долучались до водіння гаївок.

У програмі фестивалю були й молодіжні традиційні забави, виступи дитячих вокальних та хореографічних колективів, студентського театру «Сад» та шкільного театру УКУ , ярмарок  та частування, благодійна лотерея з Олегом Пригодою, у фіналі якої переможців очікував квиток на поїздку в Ігроленд у Францію, різні сертифікати та подарунки..

Однією з цікавинок була спільна паска, яку скуштували всі охочі. Дійство відбувалося у Провідну неділю і Паска – це символічна традиція. Гостей фестивалю залучили до розмальовування велетенської писанки. Кожен залишив особливий візерунок, чи орнамент.

ІА "Вголос": НОВИНИ