Федерація футболу України підпише угоду з німецькою Hochtif про вироблення концепції будівництва стадіону у Львові для Євро-2012 наступного тижня.

Про це „Прес-Тайм” повідомив заступник начальника організаційно-інформаційного управління Львівської міськради Остап Процик.

„Зустріч відбудеться в Києві і там підпишуть угоду”, — сказав він.

Натомість, до Львова німці не приїхали: нагадаємо, раніше планували, що документи підпишуть 27 серпня. Як пояснив Процик, представники Hochtif вирішили, що краще укласти угоду в Києві, оскільки планують також провести переговори про будівництво стадіону в Києві.

За словами Процика, німецька компанія розроблятиме не проект будівництва стадіону, а лише концепцію. „Тоді під цю концепцію, а не під просто ідею ми зможемо шукати інвестора”, — додав він. Власне, левову частку робіт Hochtif вже виконала, а саму угоду не могли підписати через проблеми з законодавством. „Законодавство дуже заплутане, а ми не маємо досвіду підписання подібних угод... Відповідно потрібний був час, щоб розібратися”, — розповів чиновник.

Наразі поки концепції немає переговори з потенційними інвесторами не ведуться. Як пояснив Процик, міськрада розглядає кілька варіантів фінансування будівництва. Перший варіант, як це було в Німеччині (яка приймала фінальну частину Чемпіонату світу з футболу 2006 року), — основну частину коштів вкладатиме держава. Другий варіант, це шлях який обрала Польща (яка разом з Україною подала заявку на проведення Євро-2012) — залучення приватних інвесторів. І третій варіант — концесія. „Для нас оптимальним буде варіант концесії”, — додав Процик.

Водночас, зараз місто готує презентацію для інспекторів УЄФА, які приїдуть до Львова 13 вересня. Нагадаємо, тоді Львів має показати проект будівництва стадіону. Щоправда, до цього часу Hochtif навряд чи встигне розробити концепцію. З огляду на це, інспекторам покажуть саме місце, виділене для будівництва стадіону, концепцію його розміщення, підведення комунікацій, будівництва нових доріг, тощо.

Як повідомляло агентство, Німецька Hochtif подала заявку на будівництво у Львові стадіону для Євро-2012.

Раніше Львівська міська рада виділила 25 га землі на вулиці Стрийській поблизу іподрому під будівництво спорткомплексу для проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Перед цим Київ вже висловлював незадоволення темпами підготовки у Львові до проведення матчів континентальної першості. На думку президента обласної федерації Ярослав Грисьо, якщо до кінця 2005 року не буде виділено земельної ділянки під будівництво стадіону і не буде надано фінансові гарантії, то "про Євро можна забути".

Прес тайм








ІА "Вголос": НОВИНИ