Міжнародна федерація футболу (ФІФА) 15 січня заявила, що звернулася до колишнього керівника Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, чиї повідомлення спричинили масове відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх та інших змаганнях, – пише Радіо свобода.

Запит ФІФА щодо допінгу в російському футболі оприлюднений у час, коли Росія завершує підготовку до проведення в червні-липні 2018 року на своїй території чемпіонату світу з футболу. ФІФА раніше вказала, що не очікує, що російський допінг-скандал вплине на проведення чемпіонату.

Міжнародна федерація раніше не зверталася до Родченкова по інформацію, хоча він надав свідчення про 34 випадки ймовірного вживання допінгу в російському футболі, у тому числі й гравцями збірної цієї країни, які брали участь у чемпіонаті світу 2014 року.

ФІФА заявила в повідомленні 15 січня, що автор доповіді Всесвітньої антидопінгової агенції Річард Макларен надав їй інформацію, отриману від Родченкова, і тепер міжнародна федерація прагне отримати додаткові дані безпосередньо від джерела цих повідомлень.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ