Зустріч відбудеться наступного тижня, і на ній представники ФІФА спільно з регіональними федераціями, футбольними асоціаціями та провідними клубами обговорять створення двох турнірів – розширеного клубного чемпіонату світу і нової Ліги націй.

«Не всі погодяться з цим, але ми надамо можливість обговорити цю пропозицію. Поки ж переговори виглядають обнадійливими. Справа не в тому, щоб продати футбол. У нас серйозні інвестори і фінанси, які будуть розподілені між тими, хто візьме участь в грі», – сказало джерело, близьке до ФІФА, у коментарі BBC.

Нагадаємо, в минулому році клубний чемпіонат передбачав сімох учасників. За новою схемою планується розширення до 24 команд, які б грали груповий етап (8 груп по 3 учасника). Переможці груп виходили б у плей-офф, де в іграх на вибування визначився чемпіон.

Що стосується нової Ліги націй, її формат буде близький до того, що був створений при запуску її європейської версії. Одним з головних відмінностей є включення інших регіональних конфедерацій, що матиме суттєве значення при поділі на дивізіони і групи.

Нові турніри будуть фінансуватися спеціальним консорціумом, права на який будуть розподілені між ФІФА (51% акцій) та інвесторами. При цьому в останніх буде право на участь у прийнятті важливих питань. У той же час інвестори, за інформацією BBC, не представляють Китай або ж Саудівську Аравію, про що повідомлялося раніше.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ