Про це повідомляється в заяві ФІФА, текст якої наводить журналіст Річард Конвей на сторінці в Twitter.

Керівництво ФІФА проаналізувало друге відео, на якому захисник збірної Хорватії Домагой Віда вимовляє фразу «Слава Україні», і вирішило не виносити додаткових покарань.

«Після ретельного аналізу другого відео за участю гравця збірної Хорватії Домагоя Віди, яке з'явилося у ЗМІ, ... глава дисциплінарного комітету ФІФА встановив, що воно було записане перед тим, як ФІФА оголосила перше рішення про покарання Віди, і дійшов висновку, що ніяких додаткових порушень регламенту ФІФА футболістом допущено не було», - повідомляє ФІФА.

Нагадаємо, що після переможного матчу з Росією захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда разом з колишнім гравцем команди Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення, адресоване всім українцям. Після цього російська Держдума запропонувала покарати Домагоя Віду за відео.

Згодом з'явилась інформація, що Віду можуть дискваліфікувати за відеозвернення до українців. Проте він отримав тільки формальне попередження від ФІФА.

Хорват вже офіційно виправдався за своє відеозвернення і сподівається, що його вигук «Слава Україні» будуть сприймати, як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Пізніше в інтернеті з’явилось ще одне відео, яке Віда записав у роздягальні збірної Хорватії після перемоги над Росією в ¼ фіналу ЧС-2018.

Після засудження FIFA відео, на якому хорватські екс-динамівці Домагой Віда та Огнен Вукоєвич виголошують фразу «Слава Україні», українці обвалили рейтинг футбольної організації у соцмережі Facebook.

ІА "Вголос": НОВИНИ