Про це повідомляє The New York Times з посиланням на фінансові документи FIFA.

Ця сума стане рекордною для федерації. На чемпіонаті світу 2014 року у Бразилії FIFA заробила на $1,3 млрд менше.

Газета відмічає, що раніше FIFA розраховувала заробити $3 млрд від продажу прав на телетрансляції, проте у результаті організація виручить за права на 2% більше( $60 млн). Крім того, на $200 млн більше, ніж спочатку планувалося, принесуть FIFA спонсорські угоди - $1,65 млрд.

При цьому сім з 20 спонсорських контрактів на ЧС-2018 належать компаніям з Китаю, які приділяють популяризації футболу особливу увагу. Іншою причиною зростання долі китайських спонсорів NYT називає антикорупційне розслідування з боку Мінюсту США проти керівництва FIFA. З 2011 року у організації не з'явилося жодного нового спонсора з числа західних компаній.

Свій внесок в заробіток FIFA внесуть відрахування за використання бренду. Так, в 2017 році FIFA отримала на 23% більше у вигляді роялті за використання бренду ЧС-2018 від виробника спортивних відеоігор EA Sports, що розробив популярний футбольний симулятор FIFA 18. Усього відрахування EA Sports на користь Міжнародної футбольної федерації склали в 2017 році $160 млн.

ІА "Вголос": НОВИНИ