Таке рішення прийняли під час першого засідання Священного синоду Помісної Української православної церкви під головуванням митрополита Київського і всієї України Епіфанія, повідомляє прес-служба ПЦУ.

«Вирішено, що Святіший Патріарх Філарет продовжує керівництво Київською єпархією у складі парафій та монастирів м. Києва (за виключенням Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря), які до 15 грудня 2018 р. перебували у його підпорядкуванні як Патріарха Київського і всієї Руси-України»,  - йдеться у повідомленні.

У вівторок, 5 лютого, вперше після інтронізації Епіфанія зібрався Священний Синод Православної церкви України.

Під час засідання затвердили перший склад Священного Синоду. Він працюватиме впродовж року.

Також під час синоду прийняли рішення про створення “Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі”, а також призначили Голову Синодального управління військового духовенства.

Варто зазначити, що на церемонії інтронізації не було патріарха Філарета. Відвідати церемонію зведення на престол предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія почесному патріарху Філарету завадило погіршення стану здоров’я. Лікарі не дозволили йому залишати лікарню.

Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній розповів про плани ПЦУ після його інтронізації.

Також священослужитель повідомив, коли завершиться юридичне оформлення Православної церкви України.

Як писав “Вголос”, Епіфанія обрали настоятелем Єдиної помісної православної церкви під час Об’єднавчого собору, який відбувся 15 грудня.

ІА "Вголос": НОВИНИ