Про це повідомляє «Інтерфакс».

Глава Української православної Церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет (Денисенко) заявляє, що замість примирення Російська православна Церква намагається повернути УПЦ КП до Московського патріархату.

«Нас тепер знову хочуть закликати на переговори про повернення до Московського патріархату. Хочу заявити, насамперед Московському патріарху та російському єпископату: ніколи Українська Церква не повернеться до Московського патріархату. Чому не повернеться? Тому що в нас є своя держава», – заявив глава УПЦ КП на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

Патріарх Філарет пояснив: «Бачите, як Москва обманює? Їй довіряти не можна... І в церковному плані. Просили звернення для того, щоб настало примирення, тобто молитовне єднання, але знову нас схиляють до того, щоб ми повернулися (до Московського патріархату – ІФ)», – заявив він.

Водночас патріарх Філарет вважає можливим діалог між церквами в питанні визнання автокефалії УПЦ Київського патріархату, але не про перехід Київського патріархату під Московський патріархат.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ