Історичний трилер «Гарет Джонс», який створюється за підтримки Держкіно України, увійшов до основної конкурсної програми Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомлено на офіційному сайті фестивалю: https://bit.ly/2ACKNOA.

У рамках кінофестивалю й відбудеться світова прем’єра стрічки.

Історичний трилер «Гарет Джонс» режисерки Аґнєшки Голланд спільного виробництва Польщі (Film Produkcja за підтримки Польського інституту кінематографії), України (Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно) та Великої Британії (Boy Jones Films) візьме участь в основній конкурсній програмі 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, що цьогоріч пройде з 7 до 17 лютого. Вихід фільму в широкий український прокат запланований на осінь 2019-го року.

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Важливо, що з усіх фільмів, підтриманих Держкіно, саме »Гарет Джонс« змагатиметься цьогоріч за головну нагороду Берлінале, що є одним із найпрестижніших та найвідвідуваніших міжнародних кінофестивалів. Ця стрічка значуща не лише для українського кінематографа, але й для всієї України, і тому її світова прем’єра в основному конкурсі фестивалю допоможе донести світові правду про Голод 1932-1933 років як геноцид української нації».

ІА "Вголос": НОВИНИ