Про це повідомляють організатори фестивалю.

Кіносповідь Лесі Гонгадзе – це самодостатня стрічка, витяг із другої частини повнометражного фільму режисера «Серце мами Гонгадзе».

Відзнака стала 33-ою в кінокар'єрі режисера, чиї фільми за останні чотири роки показали вже на 33-ох українських кінофорумах.

«Дума про сина» була показана серед 45 фільмів у кількох номінаціях, відібраних з-поміж 3000 заявлених. Більшість показаних стрічок були українським, хоча було представлено й роботи режисерів з Англії, Італії, Румунії, Франції, США, Норвегії та Індії.

Фільм про Лесю Гонгадзе поступово доходять до глядача. Його неодноразово номінували, демонстрували та відзначали на кінофорумах (наприклад, за «Найкращий образ у кадрі», «Найкращий звук» на Міжнародному фестивалі історичного кіно; «Краще регіональне кіно» на кінофестивалі «Громадський проектор»; «КіноХвиля», «КіноДок», «Місто мрії», «Корона Карпат» та інші).

У 2018 році «Серце мами Гонгадзе» відібрали на Український Оскар – Національну кінопремію «Золота Дзиґа». Глядачі та кінокритики неодноразово відзначали натхненний характер стрічок режисера.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ