Про це повідомляє Держкіно.

«Переможцем кінофестивалю став фільм «Стрімголов» режисерки Марини Степанської, яка отримала фігурку бобра авторської роботи, виробленого з войлоку в єдиному екземплярі. Фільм створено за підтримки Держкіно», – йдеться у повідомленні.

Значна частина програми складалася з фільмів, створених за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Серед них: комедійна стрічка «Припутні» режисера Аркадія Непиталюка, анімаційна стрічка «Микита Кожум'яка» режисера Манука Депояна, дитячий фільм «Іван Сила» режисера Віктора Андрієнка, «Будинок «Слово» режисера Тараса Томенка, італійсько-український фільм «IZI» режисера Андреа Маньяні.

До програми фестивалю також увійшли короткометражні збірки від організації «СУК», проекту «Дивись українське» і Українська Кіношкола при Film.ua, режисерів Катерини Горностай, Філіпа Сотніченка, Антоніо Лукіча, Павла Острікова та ін.

Кінофестиваль проводився вперше з ініціативи громади невеличкого села Бобриці біля Києва та за підтримки Бобрицького благодійного фонду «Розвитку та благоустрою».

«Кіно багато не буває» – подумали ми і вирішили зробити свій невеличкий кінофестиваль в маленькому мальовничому селі Бобриця, що під Києвом. І назвати його на честь села – Bobritsa Film Festival 2018», – йдеться на Facebook-сторінці фестивалю

ІА "Вголос": НОВИНИ