Як повідомляє ТСН із посиланням на Міністерство юстиції, різнилися імена залежно від регіону. Так, на Львівщині дівчат часто називали Софія та Анна, а на Харківщині –  Дар’я і Злата.

"Ми підвели і загальну статистику по Україні. У 2018 році хлопчиків найчастіше називали Матвій, Дмитро, Максим, Марко, Олександр, Артем, Андрій, Іван, Владислав. Дівчаток – Злата, Софія, Єва, Кіра, Яна, Марія, Вікторія, Анастасія, Поліна", – сказала заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

У Києві найпопулярнішими іменами для хлопчиків стали Макар, Матвій, Марк, Олександр, Тимофій, Ярослав. Натомість для дівчаток – Аріна, Анна, Валерія, Дарина, Єва, Злата, Марія, Мілана, Поліна, Софія, Соломія.

Окрім традиційних імен вибирали молоді батьки і незвичні. До прикладу, дівчат називали Принцеса, Нуне, Авігея, Сумаййа, Аглая, Аіша, Аполінарія, Дельфіна, Йохана-Клавдія, Мадона Лама, Філофтея. Хлопчиків – Сонцемір, Мадяк, Космос, Арон Діонісій, Лучіан, Нектарій.

Також заступник міністра нагадала про послугу видачі свідоцтва про народження дитини просто у пологовому будинку.

"Зараз батькам не потрібно бігати по установах, стояти в чергах, щоб отримати свідоцтво про народження. Все це можна зробити безпосередньо в пологовому будинку. На сьогоднішній день такою послугою можна скористатися в 468 медичних установах і за 2018 рік 162 тисячі новонароджених отримали свідоцтва про народження саме у пологовому будинку", - підсумувала Садовська.

ІА "Вголос": НОВИНИ