У середу, 26 травня, відбудеться фінал Ліги Європи. У вирішальному двобої другого за престижністю європейського турніру зустрінуться «Манчестер Юнайтед» (Англія) та «Вільярреал» (Іспанія).

Протистояння розпочнеться о 22 годині. Команди гратимуть на стадіоні в Гданську (Польща). Наживо трансляція буде доступна на телеканалі «Футбол 2».

«Вільярреал». Шлях до фіналу

На груповому етапі ЛЄ «Вільярреал» потрапив у групу «І» та посів перше місце. Суперниками іспанців були «Маккабі Тель-Авів», «Сівасспор» та «Карабах».

В 1/16 фіналу підопічні Унаї Емері розбили «Зальцбург» із загальним рахунком 4:1. У 1/8 іспанці розтрощили київське «Динамо» – 4:0 за сумою двох протистоянь. У чвертьфіналі «Вільярреал» переграв 3:1 «Динамо» Загреб, а у півфіналі – пройшов «Арсенал» 2:1.

Варто зазначити, що Унаї Емері очолив «Вільярреал» минулого року. У 2013-2016 роках він працював у «Севільї» та встановив історичне досягнення в історії Ліги Європи. Тренер переміг з командою у трьох фіналах поспіль – в сезоні 2013/2014, 2014/2015 та 2015/2016.

«Манчестер Юнайтед». Шлях до фіналу

Англійський клуб посів третє місце в групі Н Ліги чемпіонів та вилетів у 1/16 ЛЄ, де зустрівся з «Реал Сосьєдадом». «Червоні дияволи» перемогли 4:0.

У наступному етапі «МЮ» не без проблем пройшов «Мілан» – 2:1 за сумою двох матчів. В 1/4 фіналу англійці розтрощили «Гранаду» 4:0, а в півфіналі не залишили шансів «Ромі» – 6:2.

Історія протистоянь

«Вільярреал» та «Манчестер Юнайтед» у власній історії чотири рази зустрічалися між собою. Усі протистояння не були результативні та завершилися без забитих м’ячів.

Іспанський клуб вперше в історії потрапив у фінал Ліги Європи. «Манчестер Юнайтед» тріумфував у ЛЄ в сезоні 2016/2017. Тоді «червоні дияволи» перемогли «Аякс» з рахунком 2:0.

Читайте більше новин спорту за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ