Гриф секретності «Таємно» присвоїли акту ревізії фінансово-господарської діяльності Апарату РНБО України за період керівництва Олесандра Турчинова у період  із січня 2015 по березень 2019 років.

Про це йдеться у відповіді Державної аудиторської служби, яку оприлюднив голова експертної організації «StateWatch» Гліб Канєвський, пише «Економічна правда».

У Держаудитслужбі підкреслили, що ознайомлення зі згаданим аудиторським звітом можливе лише за наявності допуску до державної таємниці.

«Відповідно до закону про державну таємницю гриф «Таємно» може бути знятий не раніше ніж через 5 років, – зазначив Гліб Канєвський і додав, – якщо новий секретар РНБО Олександр Данилюк і отримає інформацію про ревізію витрат, зокрема, на скандальні сервери та монітори, то не зможе її публічно оприлюднити».

Експерт також звертає увагу на те, що Державна аудиторська служба провела ревізію саме на підставі звернення РНБО, яке було надіслане на початку року. Таким чином попередня команда Олександра Турчинова себе підстрахувала.

Нагадаємо, 28 травня новопризначений секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що із ситуаційної кімнати в АП зникли монітори і сервери із секретною інформацією. Він опублікував відео, на якому показав ці кімнати.

Як писав «Вголос», новопризначений секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що із ситуаційної кімнати РНБО зникли сервери із секретною інформацією.

Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов відповів на відео Данилюка.

ІА "Вголос": НОВИНИ