Канадська влада у п'ятницю, 1 березня, розпочала процес екстрадиції до США Мен Ваньчжоу, фінансову директорку Huawei. Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

У МЗС Канади поінформували, що Міністерство юстиції країни вже опублікувало документ, який дає підстави для її екстрадиції.

Тепер справу має заслухати суд. Якщо він вирішить, що Ваньчжоу необхідно екстрадувати, то остаточне рішення прийматиме міністр юстиції Канади.

У суботу, 2 березня, Китай висловив рішучий протест проти екстрадиції Мен Ваньчжоу. Про це повідомив Лу Кан, представник китайського МЗС.

Він наголосив, що позиція Китаю у справі Ваньчжоу — чітка і рішуча: її затримання за запитом США «є серйозним порушенням законних прав громадянки КНР».

Дипломат закликав США негайно відкликати ордер на арешт і вимогу про її передачу, а від Канади зажадав звільнення китайської громадянки.

Як повідомляв «Вголос», Китай відпустив канадську вчительку, котру взяли під варту у відповідь на арешт у  фінансової директорки китайської технологічної компанії Huawei Мен Ваньчжоу, яку США звинувачують у порушенні режиму санкцій щоо Ірану. Згодом її відпустили під заставу у 7,5 мільйона доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ