«Візьмемо торгівлю з окупованими територіями. Вона спрямована проти наших національних інтересів. Ми даємо гроші для підтримки окупаційного режиму на цих територіях. Ці кошти вони використовують на закупівлю боєприпасів і оплату найманців, які вбивають наших солдат. При цьому не модернізуємо свою енергосистему. Справа не тільки у вугіллі. Вугілля - це просто найбільш розкручена тема.

Фінансуємо війну проти себе. Раніше влада відмовчувалася на ці запитання. Тепер відкрито говорить - це не є погано, це є добре. Мовляв, працюючі там підприємства не платять терористам податки. Вони що, знущаються над нами? Тобто, працює шахта чи завод на окупованій території і не платить податки бойовикам, окупаційній владі? Хто вірить у цю маячню? До якого цинізму треба дійти, щоб таке говорити. Далі - корупція, бо це - схеми, чорні гроші. Вже мовчу про формулу Роттердам+. У результаті платимо значно більше, ніж реальна вартість вугілля. Олігархія на цьому заробляє. Та сама олігархія, яка роздмухувала війну, давала гроші терористам. Плюс знищуємо морально своїх громадян і бойовий дух армії. Бо солдати воюють, у них стріляють, вони гинуть. А поряд повним ходом іде торгівля, туди-сюди ходять ешелони, фури.

Потрібна повна економічна блокада. Ми не можемо допомогти тим, хто перебуває на тимчасово окупованій території. Можемо їм допомогти, коли прийдуть на підконтрольну нам територію. У жахливому становищі цих людей винна Росія. Бо вона окупувала ці території», - зазначив народний обранець в інтерв'ю Gazeta.ua.

Як уже писав Вголос, Президент України Петро Порошенко підтримав торгівлю з окупантами.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ