Про це сьогодні під час засідання комісії з питань розвитку села та АПК повідомив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик.

За його словами, підтримка програм АПК та села у 2011 році буде на тому ж рівні, що й цього року, коли кількість коштів, виділених на програми АПК становила 9,8 млн. грн..

„Я впевнений, що цих коштів не вистачить на нормальне функціонування АПК, адже в нашій області 42% населення проживає у сільській місцевості. Це майже 1 млн. 300 тис. грн., тобто отримуємо менше 5 гривень на одну особу. Разом з тим ми розуміємо, що фінансування цієї сфери має бути комплексним. В нас на вугільну промисловість витрачається в 2,5 рази менше коштів, ніж на село. Саме тому в нас немає ні вугілля, ні м’яса...Це проблема держави загалом. Саме тому має бути співфінансування з державного бюджету та місцевих, низових бюджетів”, - сказав Ярослав Качмарик.

Ярослав Качмарик зазначив, що робота над прийняттям програм розпочнеться вже на початку січня, хоча всі вони будуть прийняті лише в березні 2011 року.  

ІА "Вголос": НОВИНИ