Про це йдеться у заяві Регіонального адміністративного агентства Південної Фінляндії, яке видало дозвіл, - пише Європейська правда.

Фінська влада затвердила детальний план будівництва і експлуатації 374-кілометрової фінської секції газопроводу «Північний потік – 2», загальна протяжність якого складе понад 1200 км.

Перший дозвіл уряд Фінляндії на будівництво газопроводу в фінській винятковій економічної зоні видав минулого тижня.

У компанії Nord Stream 2 AG, яка є оператором газопроводу «Північний потік-2», заявили, що таким чином процес отримання дозволів у Фінляндії завершено. У компанії стверджують, що процедури отримання дозволів в інших країнах уздовж маршруту газопроводу - Росії, Швеції та Данії, йдуть за графіком.

Nord Stream 2 AG - компанія, створена для планування, будівництва і експлуатації газопроводу «Північний потік-2».  51% акцій компанії належать «Газпрому».

Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що «Північний потік-2» збільшить залежність ЄС від «Газпрому», який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Зокрема, в ЄС заявили, що вважають будівництво «Північного потоку-2» непрозорим і дискримінаційним.

Як писав «Вголос», Петро Порошенко назвав захисників «Північного потоку – 2» спільниками Росії.

Згодом Верховна рада України закликала іноземні парламенти, уряди і світову бізнес-громадськість не брати участь в підготовці, фінансуванні або лобіюванні будівництва газопроводу «Північний потік-2».

ІА "Вголос": НОВИНИ