Департамент містобудування та архітектури КМДА видав ПП «Фірма «СОЛО» містобудівні умови та обмеження на добудову поверху під офіси у будівлі по вул. Велика Васильківська, 4, що навпроти Бесарабського ринку і офісного центру «Арена Сіті».

Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту, передають Наші гроші.

Фірмі дозволено провести «реконструкцію з розширенням нежилого будинку (літ. А) в частині влаштування мансардного поверху для розміщення офісних приміщень».

Висота будівлі вказана на рівні 11 метрів, однак остаточну висоту визначать у проектній документації.

Право власності на будівлю по вул. Велика Васильківська, 4 (літ. А) площею 603,6 кв м за Фірмою «СОЛО» зареєстровано на підставі договорів купівлі-продажу будинку комунальної власності шляхом викупу від 2005 року, а також договорів купівлі-продажу від 2015 року.

Зауважимо, що слідчі Головного управління Нацполіції у м. Києві з серпня 2018 року розслідують кримінальне провадження за фактом проведення земляних та будівельних робіт в порушення вимог діючого містобудівного та пам’ятко-охоронного законодавства.

Слідчі посилаються на акт перевірки, проведеної 16.05.2018 Громадською спілкою «Київська міська організація Українське товариство охорони пам’яток історії та культури», відповідно до якого по вул. Велика Васильківська, 4 проводяться незаконні будівельні роботи, внаслідок чого був пошкоджений та зруйнований єдиний архітектурний комплекс – Велика Васильківська.

За адресою: вул. Велика Васильківська, 4 зареєстровано нежитлові будинки літ. А і Б. Будинок літ. А площею 407,5 кв м зареєстрований за Фірмою «Соло».

У 2016 році фірма отримала декларацію про початок виконання будівельних робіт «Реконструкція групи нежитлових приміщень № 1, № 2 під офісні приміщення», а у 2017-му – декларацію про готовність  об’єкта до експлуатації.

Засновником ПП «Фірма «СОЛО» є ТОВ «САС», засновниками якого є Альберт Залялутдінов (0,3%) і Сергій Смирний (99,7%). Смирний відомий тим, що з 2003 року був співзасновником кооперативу «Чехово» у смт Санаторне поблизу Фороса (Крим) разом з сім’єю екс-прем’єра Миколи Азарова. У 2012 році Смирний балотувався до Верховної Ради по списку партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!» під номером 13.

Керівником обох фірм є Валерій Желепа, чоловік судді Київського апеляційного суду Оксани Желепи. Їхній син Олександр Желепа є помічником судді того ж суду (станом на 2017 рік – це був суддя Микола Панченко).

ІА "Вголос": НОВИНИ