Департамент містобудування та архітектури 15 червня затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування реконструкції нежитлових будівель по вул. Нагірній, 47 у Шевченківському районі столиці під багатофункціональний комплекс. Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту, пишуть Наші гроші.

Реконструкція планується без зміни геометричних розмірів фундаментів існуючих будівель фірмою «ТД «Інтертрейдінг» на ділянці площею 0,86 га.

Жодного документу, який підтверджує право користування ділянкою, у компанії немає. Втім, видаючи МУО, чиновники послалися на норму закону «Про регулювання містобудівної діяльності», відповідно до якої при вказаному виді реконструкції власник будівлі може проводити ці роботи без документа, який засвідчує право власності чи користування ділянкою.

Відповідно до Генплану м. Києва вказана ділянка належить до території громадських будівель та споруд. Це означає, що будівництво житла на ній неможливе.

Разом з тим, у містобудівних умовах та обмеженнях зазначене цільове призначення ділянки – для будівництва житлово-офісного комплексу. Зауважимо, що це цільове призначення розроблене проектом землеустрою щодо відведення ділянки, відкритих даних про його затвердження київськими чиновниками знайти не вдалося.

Нагадаємо, що у Києві поширена практика видачі МУО для проектування «багатофункціональних комплексів» на території громадської забудови, які насправді у подальшому будуються як житлові.

Відповідно до МУО, висота об’єкта має бути 27 м, однак остаточно вона буде визначена проектною документацією.

Ділянка знаходиться в межах Центральної планувальної зони, історичного центру столиці, загальноміського центру, історичного ареалу. Відтак, висота об’єкту на вказаній ділянці не може перевищувати 27 метрів.

Власниками ТОВ «Торговий дім «Інтертрейдінг» є кіпрська компанія «Іск Інвест Лімітед» і ТОВ «КУА «Крістал Ессет Менеджмент», що діє від імені та за рахунок активів і в інтересах пайового інвестиційного фонду «Інтергалбудінвест» недиверсифікованого виду закритого типу. Керівником «ТД «Інтертрейдінг» є Ігор Клименко.

Власником ТОВ «КУА «Крістал Ессет Менеджмент» значиться Сергій Чумак, керівником – Валерій Кулаков. Кулаков на парламентських виборах 2012 року був довіреною особою тодішнього нардепа Володимира Зубика (входив до фракції Партії регіонів, пізніше – групи «Відродження»). Також Кулаков допомагав Зубику з 5 по 8 скликання ВРУ. У вересні 2019 року Володимир Зубик став президентом Асоціації «Підприємств будівельників «Інтергал-Буд», створеної у 2018 році.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ