Про це сьогодні під час прес-конференції заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

«Відкриття офшорного рахунку – це не компетенція ДФС. Саме собою це не є злочином», – сказав він.

Сергій Білан пояснив, що в компетенції фіскальної служби перш за все є розслідування правопорушень, передбачених статтями 209 і 212 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) і (ухиляння від сплати податків) Кримінального кодексу України.

Чиновник також зазначив, що нині відомо лише про відкриття офшорних рахунків, але немає інформація про рух коштів на цих рахунках і про те, які це можуть бути гроші.

«Зараз компетенції ДФС поки що не вбачають», – уточнив він.

Водночас голова ДФС Роман Насіров сказав, що служба перевіряє цю інформацію.

«Це не буде процес одного-двох днів», – підкреслив Насіров і додав, що наразі рано говорити про передачу матеріалів до суду.

Він також уточнив, що це не буде в компетенції ДФС, НАБУ, Національної комісії із запобігання корупції.

Нагадаємо, днями ЗМІ опублікували документи панамської юридичної фірми «Mossack Fonseca», які містять дані про причетність низки відомих світових діячів до ухилення від податків, відмивання грошей та інших махінацій.

Серед фігурантів документів про офшори: український Президент Петро Порошенко, син екс-прем'єра Олексій Азаров, соратник Януковича Юрій Іванющенко, екс-прем'єр Павло Лазаренко, власник газети «Kyiv Post» Мохаммад Захур та інші.

Детальніше про документи панамської юридичної фірми «Mossack Fonseca» читайте в статті «Вголосу» «Шоколадні» офшори: удар у спину від Президента».

ІА "Вголос": НОВИНИ