Хоч і «Скала» успішно стартувала у новому чемпіонаті другої ліги, однак помилки арбітрів та інші фактори відкинули стриян у середину турнірної таблиці. Безпереможна серія «малиново-зелених» тривала п’ять матчів і обірвалася у 14-ому турі.

На останній домашній матч «Скали» у 2014-ому році (поєдинок проти «Макіїввугілля» на прохання донеччан перенесений на невизначений термін) підопічні Василя Малика вийшли з однією думкою – реабілітуватися за попередні невдачі. Труднощам обом командам додали ще й погодні умови: і «малиново-зеденим», і «біло-червоним» у дощову осінню погоду довелося змагатися не тільки з суперником, а ще й мокрим газоном стадіону «Сокіл».

Перший епізод вартий уваги стався на 8-ій хвилині поєдинку. За грубу у виконанні Назара Кмітя арбітр матчу Олександр Омельченко показав найсуворіше покарання – червону картку. Хоч і груба гра у виконанні Кмітя мала місце, однак арбітр міг «нагородити» півзахисника господарів і жовтою карткою…

Добру половину першого тайму гравцям «Скали» довелося терпіти в чисельній меншості. Гравці гостей були активнішими, атакували більше, аніж суперник, однак на завершальній стадії атаки справи у гостей були явно не найкращими. Надійна гра воротаря-капітана Романа Данковича вселяла впевненість у гру оборонців стриян.

В атаці у «Скали» виходило також небагато. Утім, незважаючи на це, атаки господарів хоч і виникали рідше, проте були явно не менш гострими, аніж у суперника. Запам’ятався небезпечний простріл Петра Стасюка, на який ніхто з гравців «малиново-зелених» так і не зміг відгукнутися. Свій шанс в атаці підопічні Василя Малика реалізували на 37-ій хвилині. Дмитро Скакун вирізав класну передачу на Василя Цюцюру, який вбіг у штрафний майданчик суперника і в один дотик пробив мимо воротаря суперника – 1:0.

Відновити статус-кво у рахунку колектив з Білої Церкви міг одразу у наступній атаці. У двох моментах не пощастило нападнику Денису Маринчуку. На щастя для стриян, з двох хороших позицій, нападник гостей пробив мимо воріт.

У другому таймі матчу перспективних атак у «Скали» побільшало. Гості намагалися великими силами піти вперед, будь-що старалися доставити матч до штрафного майданчика, проте справжньої гостроти біля воріт Данковича бракувало.

«Скала» при кожній втраті м’яча суперника намагалися йти вперед. Диригентом атак «малинових» був Володимир Пришнівський. І він, і його партнери часто опинялися на хороших ударних позиціях, проте удари в ціль не були такими небезпечними як цього хотілося б стрийським вболівальникам.

Виконувач обов’язків головного тренера «Арсенала-Київщини» Микола Литвин намагався освіжити гру своєї команди, випустивши одразу кількох «свіжих» виконавців. Утім, якщо відверто, то гравцям, що вийшли на заміну, не вдалося суттєво допомогти своїй команді.

Ближче до завершення матчу «Скала» демонструвала непогану фізичну готовність. Хлопці Василя Малика створеними моментами у другому таймі неодноразово доводили, що втримати перемогу, граючи у чисельній меншості, а то й її збільшити, не буде подвигом. Неодноразово стрийська команда була ближчою до другого гола, аніж суперник до першого.

Ще перед компенсованим арбітром часом «Арсенал» таки отримав шанс вивезти бодай одне очко зі Стрия. Простріл з флангу замкнути як слід не вдалося капітанові гостей Вадимові Гетьману.

Фінальний свисток арбітра матчу Олександра Омельченка перервав безвиграшну серію «Скали». «Малиново-зелені» проявили справжній характер, довівши усім, що можуть перемагати і тоді, коли футболістів у їх складі є менше. На радощах гравці стрийської команди у роздягальні уже традиційно заспівали «Червону руту»…

А потім казали…

Василь Малик, головний тренер «Скали»

Нікого не здивую, якщо скажу, що вдесятьох завжди важче грати, аніж у повних складах. Дуже добре, що сьогодні перемогли. Наша серія невдач затягнулася уже надто довго. Усі раді, що ми її перервали. Хлопці не заслужили на стільки поразок у попередніх матчах, тому десь фортуна повинна була посміхнутися і нам. Вважаю, наші хлопці у цьому матчі проявили характер, самовіддачу, бажання та бійцівські якості. Майже два повних тайми ми грали вдесятьох, тому ця перемога особливо приємна.

Чи згідні з вилученням Кмітя?

Як на мене, фол не був настільки грубим, аби давати гравцю пряму червону картку. Після вилучення ми розуміли, що нам потрібно терпіти. Звісно ж, також розуміли, що і свої моменти в атаці також з’являться. Що цікаво, у нас вдесятьох було більше моментів, аніж у суперника у повному складі. Вважаю, у цій грі ми зіграли організованіше.

Микола Литвин, виконувач обов’язків головного тренера «Арсенала-Київщини»

Незважаючи на погодні умови, обидві команди заслужили на похвальні слова. Усі гравці билися та старалися. По віддачі та бажанню у мене не може бути претензій до своєї команди. Можливо, сьогодні і була нічийна гра, однак ми не забили, а суперник забив. Як то кажуть, щастить сильнішим. Командам з заходу притаманні бійцівські якості. Хлопці зі «Скали» сьогодні їх проявили. За це їм потрібно віддати належне.

Вилучення у складі суперника спростило гру Вашій команді?

Важко сказати. Якщо б виграли, то сказав би, що так. Можливо, навпаки це і розслабило нашу команду. Утім, претензій до гравців по самовіддачі у мене немає.

«Скала» (Стрий) – «Арсенал-Київщина» (Біла Церква) – 1:0 (1:0)

Скала»: 92. Роман Данкович-к., 15. Петро Стасюк, 3. Роман Подоляк, 5. Тарас Максимович, 6. Роман Ботвинник (8. Станіслав Катана, 85), 23. Михайло Березовий (17. Василь Берест, 85), 93. Назар Кміть, 99. Володимир Пришнівський (47. Андрій Кохман, 81), 7.  Дмитро Скакун (19. Ігор Синишин, 88), 14. Василь Цюцюра, 9. Віталій Лазаренко (10. Владислав Клименко, 46).

«Арсенал-Київщина»: 1. Ярослав Бурдейний, 17. Сергій Андрєєв, 19. Вадим Гетьман-к., 5. Юрій Ткачук, 15. Іван Петрук (4. Артем Швець, 90+2), 10. Денис Катрюк (20. Максим Гапон, 65), 21. Вадим Гриппа, 6. Валерій Желюк (18. Максим Литвиненко, 71), 13. Максим Куба (22. Артем Пилипенко, 55), 16. Володимир Ординський (7. Олексій Лихочас, 87), 14. Денис Маринчук.

Гол: Василь Цюцюра (36).

Попередження: Роман Данкович (90+4) – Юрій Ткачук (44), Денис Маринчук (69), Іван Петрук (76).

Вилучення: Назар Кміть (8-небезпечна атака суперника).

Арбітр – Олександр Омельченко (Донецька обл.)

Богдан Пастернак, «Вголос»

Фото: Богдан Заяц

ІА "Вголос": НОВИНИ