Губернатор штату Флорида Рон Десантіс оголосив у п'ятницю про третю фазу відновлення економіки штату попри поширення коронавірусу.

Як пише Голос Америки, план третьої фази передбачає, серед іншого, скасування обмежень у барах, нічних клубах, ресторанах. Крім того, бізнеси, чиї працівники працювали вдома через пандемію, можуть відновити роботу в офісах. Відновлено подорожі без важливих причин, відкриті і можуть працювати на повну потужність розважальні парки, спортзали, фітнес-центри.

Губернатор штату також вказав, що у Флориді 94% хворих на коронавірус виживають.

Третя фаза у штаті Флорида не передбачає соціальної дистанції чи санітарних вимог, скасовуються також всі покарання за відмову носити маску у громадських місцях.

Губернатор також заборонив владі на місцях закривати бізнеси чи брати штрафи за порушення вимог, пов'язаних з пандемією.

Наступного дня після оголошення губернатора, на Флориді від коронавірусу померли ще 107 людей та підтверджено 2 795 нових випадків зараження.

Штат Флорида – один найбільше постраждалих від Covid-19 і посідає третє місце у США за кількістю людей, заражених коронавірусом – 699 тисяч підтверджених випадків хвороби, 14 083 людини померли внаслідок зараження.

Як повідомлялося, до кінця 2021 року в рамках програми міжнародного співробітництва, створеної під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), планується виготовити щонайменше 2 мільярди доз вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19.

ІА "Вголос": НОВИНИ