Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності не змогла стягнути з ТОВ «МедіаСофт» 2,88 млн грн авансу та 1,36 млн грн штрафу і пені за порушення умов договору. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 24 лютого, пишуть «Наші гроші». 

17 грудня 2012 року Фонд перерахував фірмі 2,88 млн грн авансу; послуги мали були надані до 31 березня 2013 року.

Навесні 2013 року «МедіаСофт» направив Фонду два акти виконаних робіт по 1413 закладах на суму 4,79 млн грн. При цьому фірма заявила про неможливість введення електронного реєстру у решті лікарень через відсутність у них комп’ютерів та доступу до Інтернету. Крім того, внаслідок реформування кількість та структура закладів змінилася. Також «МедіаСофт» заявив, що з 31 березня строк дії договору закінчився.

Фонд не підписав вказані акти, оскільки не отримав звітів по кожній області окремо. Крім того, форми актів не відповідали вимогам договору, а один акт виконаних робіт був надісланий із запізненням. Фонд подав позов до суду про стягнення з фірми виплаченого їй авансу у розмірі 2,89 млн грн, а також 1,36 млн грн штрафів.

Справа розглядалася судами неодноразово. У підсумку суди відмовилися стягнути з «МедіаСофту» аванс і штрафи. Вони дійшли висновку, що порушенням умов договору фірмою відбулося не з її вини. Крім того, «МедіаСофт» виконав роботи на суму 4,79 млн грн, що є більшою від розміру авансу.

Зауважимо також, що суд дійшов висновку, що договір між Фондом і «МедіаСофтом» не є припиненим.

Засновниками ТОВ «МедіаСофт» є Віталій Андреїв і Оксана Фіцак.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ