Американський репер і продюсер Андре Янг (більше відомий як Dr. Dre) став найбільш високооплачуваним музикантом десятиліття за версією журналу Forbes. Він заробив 950 мільйонів доларів.

Другий рядок рейтингу зайняла Тейлор Свіфт з доходом 825 млн доларів.

Свіфт також стала найбагатшою співачкою 2019 року, заробивши 185 млн доларів, й очолила рейтинг найбільш високооплачуваних знаменитостей світу.

На третьому місці у рейтингу десятиліття – співачка Бейонсе (685 млн доларів).

Повний список виглядає так:

Dr. Dre – $950 млн

Тейлор Свіфт – $820 млн

Бейонсе – $ 685 млн

U2 – $ 675 млн

Diddy (Пафф Дедді) – $ 605 млн

Елтон Джон – $ 565 млн

Jay-Z – $ 560 млн

Пол Маккартні – $ 535 млн

Кеті Перрі – $ 530 млн

Леді Гага – $ 500 млн

Forbes зазначає, що Dr. Dre не випускав альбомів з 2015 року, та й до цього випустив всього три пластинки) і не їздив в турне з початку століття, але все одно обігнав інших зірок – в основному, завдяки 20-відсотковій частці у компанії Beats, що виробляє навушники.

Dr. Dre також відомий як успішний музичний продюсер - Forbes називає його «суперпродюсером».

Він отримав шість премій «Греммі» і спродюсував десятки альбомів таких виконавців як Тупак, Емінем, Снуп Дог, Xzibit, 50 Cent, Кендрік Ламар та інших.

В останні роки Dr. Dre неодноразово займав перші рядки рейтингів найбагатших музикантів Forbes.

У 2014 році він продав засновану ним компанію Beat Electronics, яка виробляє навушники та іншу музичну техніку, компанії Apple.

За умовами угоди він отримав не менше 620 млн доларів з 3 млрд загальної суми угоди.

«Інші зірки заробляють гроші більш традиційно», – додають у Forbes.

Водночас там відзначають, що нинішній рейтинг не враховує статки померлих музикантів - інакше першу сходинку впевнено посів би Майкл Джексон.

Оприлюднено список найбільш високооплачуваних письменників за 2019 рік. https://vgolos.com.ua/news/staly-vidomi-najoplachuvanishi-pysmennyky-svitu-za-versiyeyu-forbes_1134043.html

ІА "Вголос": НОВИНИ