Ще минулого року він посідав 22 сходинку, однак прибуток обсягом 130 мільйонів доларів забезпечив йому першість, передає ВВС Україна.

Такий успіх артистові забезпечили американський тур, угода із горілчаною компанією та продаж третини свого бренду одягу Sean John.

На другій та третій позиціях у рейтингу – Бейонсе і Джоан Роулінг відповідно, однак жінки становлять лише 16% серед найбільш оплачуваних зірок у світі.

Серед новачків у списку – америнкаська модель, учасниця телешоу «Сімейство Кардашян» Кайлі Дженнер. Опинившись на 59 позиції у 19 років, вона стала наймолодшою учасницею рейтингу. Окрім телебачення, вона заробляє на власній лінії косметики та одягу, а також за рахунок інших проектів.

Половину першої десятки у переліку становлять музиканти. Є також двоє спортсменів – нападник іспанського клубу «Реал Мадрид» Кріштіану Роналду та баскетбольна зірка ЛеБрон Джеймс.

Ось як виглядає топ-10:

1. Шон «Дідді» Комбс $130 мільйонів

Тричі відзначений нагородою «Греммі», репер був найбільше відомий завдяки своїм альбомам-бестселлерам No Way Out та Forever. Але підприємницькі навики допомогли йому катапультуватися із 22 місця минулого року на верхівку рейтингу.

2. Бейонсе Ноулз - $105 мільйонів

Довго пояснювати, хто така Бейонсе, напевно не потрібно вже досить давно. Однак минулого року зірка спромоглася на неабиякий стрибок і піднялася із 34-го на друге місце у переліку. Значною мірою це вдалося їй завдяки турові Formation і надзвичайно успішному альбомові Lemonade. Її чоловік – Jay-Z – лише на 55-й позиції в рейтингу.

3. Джоан Роулінг - $95 мільйонів

Джоан Роулінг після паузи повернулася до топ-100 - без сумніву, завдяки публікації книги та театральної постановки «Гаррі Поттер і прокляте дитя», а також виходу фільму «Фантастичні звірі і де їх шукати», який є спін-оффом саги про Гаррі Поттера.

4. Дрейк - $94 мільйони

Тури, співпраця із Nike, Sprite та Apple - усе це допомогло хіп-хоп зірці з Канади більш ніж вдвічі примножити свої статки, піднявшись із 69-го місця на четверте.

5. Кріштіану Роналду - $93 мільйони

Форвард «Реалу» впевнено тримається у рейтингу, лише на одну позицію погіршивши минулорічний результат. На додачу до заробітку власне футболом, чинний гравець року за версією ФІФА має власні бренди білизни й джинсів, а також довічну угоду із Nike.

6. The Weeknd - $92 мільйони

Ще одна зірка із Канади, The Weeknd, опинився у десятці лідерів вперше. Його останній наразі альбом Starboy за кількістю продажів впродовж першого тижня після виходу був третім у США. Нещодавно він випустив спільний трек із Ланою Дель Рей.

7. Говард Стерн - $90 мільйонів

Американський ведучий, «король усіх медіа» за власним визначенням Говард Стерн утримався на сьомому місці, яке посів минулого року. Колишній суддя шоу America's Got Talent наразі на шляху до підписання п'ятирічної угоди із Sirius XM Radio.

8. Coldplay - $88 мільйонів

Світовий тур Head Full of Dreams, який у грудні завершився виступами в Австралії та Новій Зеландії, допоміг гурту Coldplay повернутися до рейтингу. Гарні новини для благодійників, оскільки група жертвує на добрі справи 10% своїх прибутків.

9. Джеймс Паттерсон - $87 мільйонів

Джеймс Паттерсон - ще один письменник у рейтингу. Він опублікував понад 130 книг власного авторства і вважається найуспішнішим із нині живих авторів. Екс-президент США Білл Клінтон зараз працює над романом про Білий дім у співпраці з паном Паттерсоном.

10. ЛеБрон Джеймс - $86 мільйонів

Гравець клубу «Клівленд Кавальєрс» імовірно є найвідомішим баскетболістом у Сполучених Штатах. Завдяки зарплатні 31 мільйон доларів у 2016-2017 роках, він став третім гравцем НБА, який отримав більше 30 мільйонів за один сезон - після Майкла Джордана та Кобі Браянта. Окрім того, він також співпрацює із Nike, Coca-Cola та Beats by Dre.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ