Про це повідомляє auto.ria.com

Можливо українцям здасться це фантастикою, але навіть в країнах ЄС з дорогами не все так гладко, як здається. Наприклад, в країнах Старого Світу третину всіх ДТП відбувається через ями на дорозі. Розробники Форд придумали інформувати власників своїх машин про ями на дорогах. Відзначимо, що нововведення не таке вже й свіже, але в Форді його можуть вивести на новий рівень.

«Віртуальна карта дозволить виявляти нову дірку вже через кілька хвилин після її утворення і миттєво інформувати інших водіїв про небезпеку попереду. Наші автомобілі вже оснащені датчиками, які виявляють вибоїни, а зараз ми шукаємо шляхи для переходу на наступний рівень», - розповідає Уве Гофман, інженер-дослідник підрозділу Advanced Chassis Control Technologies компанії Ford of Europe.

Зараз інженери випробовують можливості використання камер і вбудованих модемів в машинах Форд. У сукупності ці технології дозволять збирати детальну інформацію про стан дорожнього покриття, тож інші водії можуть отримувати інформацію в режимі реального часу. Ще один напрямок досліджень передбачає вивчення можливості використання активної підвіски, розробленої для поглинання енергії ударів під час руху по нерівних дорогах. Компанія Форд уже тестує систему на своїх машинах на полігоні «Ломмель» в Бельгії. Дана траса вважається справжнім кошмаром якраз через стан місцевого дорожнього покриття.

ІА "Вголос": НОВИНИ