Американський концерн до кінця червня закриє в Росії дві фабрики легкових автомобілів та фабрику двигунів.

Ford згортає свій автомобільний бізнес в Росії і закриває три з чотирьох заводів, в яких він працює, повідомляє CNN.

Компанія заявила в середу, що спільне підприємство в Росії зараз зосередиться на виробництві комерційних транспортних засобів, таких як вантажний автомобіль Transit. Ford вів це підприємство з російською компанією Sollers PJSC. Sollers візьме під контроль спільне підприємство від Ford, контролюючи 51% акцій.

Закриття включають лінії зборки в Набережних Челнах і Санкт-Петербурзі, а також двигунний завод в Елабузі. Залишається лише фабрика в Елабузі тепер будуть випускатися тільки комерційні автомобілі.

Компанія не повідомила, скільки працівників втратить роботу в результаті закриття заводу. На чотирьох підприємствах та в офісах задіяно 3700 працівників.

Ford (F) оголосив минулого року, що він буде реструктуризувати свій неприбутковий бізнес, щоб звільнити ресурси для випуску нового покоління продукції: електричних та автопілотованих автомобілів.

В цілому, за оцінками компанії, реструктуризація обійдеться в 11 мільярдів доларів протягом наступних трьох-п'яти років.

Просування, оголошене в середу в Росії, обійдеться компанії в розмірі від 450 до 500 мільйонів доларів, при цьому близько 200 мільйонів доларів будуть виплачуватися постачальникам.

Раніше цього року Ford оголосив про плани закрити трансмісійний завод у Франції.

Також повідомлялося, що американський автоконцерн Ford планує скоротити п’ять тисяч робочих місць у Німеччині.

ІА "Вголос": НОВИНИ