Про це йдеться в проекті рішення, яке зареєстрував уповноважений фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич, інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«За даними обстеження незавершеного будівництва, за станом на 1 січня 2015 року на Львівщині налічувалося 864 будівлі, спорудження яких було розпочато, але не завершено (крім індивідуальних житлових будинків та об’єктів, які є у власності фізичних осіб-підприємців). При цьому велику кількість об`єктів будували коштом державного та місцевих бюджетів. Львівщина посіла 3 місце серед областей України за кількістю об’єктів незавершеного будівництва.

На сьогодні найбільша кількість недобудов зосереджена в обласному центрі (162), а також у Городоцькому (87), Пустомитівському (48) районах та Трускавці (44). Будівництво більше як половини незавершених об’єктів (472) тимчасово припинено або законсервовано. Будівництво більшості цих об’єктів (93,4%) припинено через відсутність фінансування», – йдеться в документі.

Фракція ВО «Свобода» пропонує внести це питання до порядку денного чергового пленарного засідання сесії ради як ініціативу фракції. «Свободівці» пропонують заслухати інформацію директора департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації, створити міжвідомчу робочу групу із залученням депутатів Львівської обласної ради, яка б визначила, які об’єкти може бути завершено, які ліквідовано або приватизовано.

ІА "Вголос": НОВИНИ