Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

На засіданні розглядалися питання про передачу частки районної ради в управлінні та майні виробничого об’єднання «Торговельно-культурний центр «Бродівський замок» (Бродівський ринок) та про передачу прав засновника та майна у комунальному підприємстві «Стадіон Ювілейний».

Як зазначив у своєму виступі голова фракції ВО «Свобода» Володимир Чехут, свободівців проти позиції провладної більшості в районній раді, яка послідовно намагається розбазарювати майно територіальних громад району.

«Свої права та майно районна рада безоплатно віддає в одноособове управління та власність до Бродівської міської ради. Досвід свідчить, що подібні оборудки з передачею прав є кроком до наперед спланованої схеми приватизації найбільш ласих об’єктів державного та комунального майна.

Вирішуючи долю майна підприємств, районна рада не з’ясувала позицію територіальних громад, що свідчить про антиконституційний характер дій районної ради, тобто дій всупереч спільним інтересам територіальних громад.

Показовим при цьому є прагнення керівництва районної ради організувати все в режимі максимального обмеження публічності, прозорості та громадського контролю», - зазначив депутат.

Фракція ВО «Свобода» закликала депутатів утриматись від голосування за вихід районної ради зі складу засновників у ТКЦ «Бродівський замок» та КП «Стадіон «Ювілейний» та доручити профільній комісії провести засідання за участі представників територіальних громад (голів сільських, селищної та міської рад) щодо розподілу часток у корпоративних правах підприємств.

Однак депутатська більшість не взяла до уваги позицію свободівців та підтримала рішення про передачу стадіону, а питання Бродівського ринку перенесли.

ІА "Вголос": НОВИНИ