Фракція УНП у Львівській облраді не братиме участі у голосуванні, до поки не будуть витримані усі процедурні моменти, - заявив «Прес-Тайму» голова фракції Олекса Гудима.

«Згідно чинного законодавства і згідно регламенту голосування мало б бути таємним, а цього не було. Отож ми не брали участі в жодному голосування, бо для нас було принизливим відмічати бюлетні за якоюсь етажеркою. Також була інформація, що Тарасу Григоровичу Шевченко в очі були вмонтовані камери і ми весь час були під прицілом камери. Це - рішення фракції: ми не голосували ані перший, ані другий і не будемо голосувати ані третій раз, поки не буде забезпечено умов для голосування», - сказав Гудима.

Як повідомляло агентство, вчора, 28 квітня, Львівська міська рада не змогла обрати заступників голови облради. Фракції УНП, БЮТ і «Свобода» відмовилися брати участь у голосуванні. На посаду першого заступника голови ради пропонувався Микола Горинь („Наша Україна", НРУ), а на заступників голови: Андрій Парубій („Наша Україна", НСНУ), Лев Закарчишин („Пора") та Іван Денькович (БЮТ, ВО „Батьківщина").

28 березня головою Львівської облради було обрано першого заступника голови Львівської ОДА, висуванця „Нашої України" Мирослава Сеника.

До Львівської облради потрапили 6 політичних сил: „Наша Україна" - 44 депутати, БЮТ - 41 депутат, УНП - 10 депутатів, ВО „Свобода" - 10 депутатів, „Пора" - 9 депутатів, ПППУ - 6 депутатів.

Прес тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ