Про це повідомляє місцеве видання Hessenschau.

«Вранці неділі 60 тисяч осіб повинні будуть звільнити свої квартири. Це буде, мабуть, найбільш масова евакуація в німецькій повоєнній історії», – інформує видання.

Британська бомба вагою 1,8 тонн була виявлена у вівторок на будівельному майданчику в західній частині міста недалеко від студентського кампусу. Зараз вона, як стверджує поліція, не представляє небезпеки. Тому вирішено проводити операцію по знешкодженню у вихідні.

Звільнити будинки з ранку неділі попросили місцевих жителів в радіусі 1,5 км від місця подій. Це 60 тисяч осіб. Окрім того, в «забороненій зоні» знаходиться відділення Deutsche Bundesbank, лікарня, управління поліції, Радіо Гессен.

«Чи буде порушено при цьому повітряне сполучення в найбільшому німецькому аеропорту, залежить від напрямку і сили вітру. Якщо вітер буде західний – таке не виключено», – кажуть пожежники.

Як відомо, наприкінці 2016 року в Аугсбурзі під час операції зі знешкодження бомби було евакуйовано 54 тисячі осіб. А в травні цього року в Ганновері – 50 тисяч.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ