У Парижі вважають недостатнім прогрес Скоп'є і Тирани для початку переговорів з ними про вступ Європейського Союзу. Натомість у Єврокомісії та в Берліні переконані, що усі необхідні передумови ними вже виконано.

Про це повідомляє DW.

За даними видання, Франція буде блокувати запланований початок переговорів про вступ Північної Македонії та Албанії до Європейського Союзу (ЄС). У Парижі це пояснюють недостатністю прогресу цих двох країн у втіленні реформ, проведення яких вважається передумовою для членства в Євросоюзі.

Франція готова прийняти ці країни за умови докорінної реформи процесу прийому нових членів до спільноти. Чинний процес прийому нових членів у Франції вважають надто «технічним», який  ускладнює його зупинку в разі небажаного розвитку ситуації.

15 жовтня очікується зустріч міністрів країн-членів ЄС, які можуть почати переговори щодо вступу цих двох країн до ЄС. Перешкодити початку процесу може незгода однієї з країн-членів спільноти.

Таким чином, зазначають журналісти, позиція Франції щодо балканських країн розходиться з позицією Німеччини та інших країн-членів ЄС. У Берліні посилаються зокрема на рішення Європейської Комісії (ЄК), яка визнала, що уряди в Тирані та Скоп'є виконали умови для початку переговорів про вступ до ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ