У Франції вивчають повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту «Жовтих жилетів», але поки не прийшли якихось висновків.

Про це з посиланням на видання «Еко» пише "Інтерфакс-Україна«.

Так, за даними»Еко«, цим питанням займається міжвідомча структура - Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки, що підкоряється прем'єр-міністру Едуару Філіпу.

Згідно з інформацією, розслідування почалося через повідомлення про численні фейкові сторінки в соціальних мережах, які використовувалися для висловлення підтримки демонстрантам.

Раніше британська газета The Times з посиланням на дослідження компанії New Knowledge заявила про сотні акаунтів, зокрема, у Twitter, через які виявлялася підтримка »Жовтим жилетам«. У компанії припустили, що до них причетна Росія.

Подібну інформацію оприлюднила також організація Alliance for Securing Democracy, дані якої наводить агентство Bloomberg. Так, її фахівці заявляють,  що деякі російські державні ЗМІ досить активно підтримували »Жовтих жилетів« у соцмережах.

Однак »Еко« зазначає, що наразі французька влада не прийшла до висновків стосовно цієї справи.

»Поки занадто рано давати оцінку твердженням The Times, - пише видання «Еко».

Нагадаємо, 8 грудня у Франції в акції “жовтих жилетів” сьогодні взяли участь 125 тис. осіб, з яких 1385 були затримані під час заворушень.

Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіпп закликав почати нові переговори з протестувальниками.

Міністр економіки і фінансів Франції Бруно Ле Мер розповів про наслідки протестів “жовтих жилетів”.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ