Колишньому голові ВФЛА Валентину Балахничеву і колишньому тренеру збірної РФ з легкої атлетики Олексію Мельникову закидають участь у схемі з приховування випадків вживання допінгу серед російських спортсменів.

Франція видала ордери на арешт двох колишніх функціонерів Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) в рамках розслідування справи про приховування випадків вживання допінгу, повідомили у вівторок, 19 березня, агенції AFP джерела в компетентних органах, передає DW.

Йдеться про колишнього голову ВФЛА Валентина Балахничева та колишнього тренера збірної Росії з легкої атлетики Олексія Мельникова.

Ордери на арешт видані у справі про корупційну схему, створену для приховування випадків допінгу в Росії. Цією справою займаються французькі слідчі, оскільки є підозри, що чиновники могли відмивати кошти саме на території Франції.

Валентин Балахничев повідомив ЗМІ, що перебуває в Росії. "Я не отримував жодних повідомлень. Це – звичайна практика слідчої машини Франції або Німеччини, коли інформація спочатку скидається в ЗМІ, а потім починається обговорення", – заявив він, цитує агенція "Інтерфакс". Він відмовився прокоментувати видачу ордеру на арешт, пославшись на те, що не знає, у чому його обвинувачують.

В рамках цього ж розслідування в 2017 році у Франції видали міжнародний ордер на арешт колишнього консультанта з маркетингу Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій(IAAF) Папи Массата Діака. Його обвинувачували в тому, що він разом з двома іншими чиновниками IAAF отримав мільйони доларів за приховування результатів позитивних допінг-тестів російських спортсменів. Папа Массата Діак – син колишнього президента IAAF Ламіна Діака, якого також звинуватили в корупції з метою приховування вживання допінгу.

ІА "Вголос": НОВИНИ