Про це повідомляє прес-служба МЗС за підсумками переговорів міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з міністром у справах Європи та закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном, що відбулись у Парижі.

«Головна увага під час переговорів була сфокусована на політичному врегулюванні конфлікту на Донбасі, спричиненого російською агресією... Обидва міністри досягли принципової згоди щодо змісту почергових кроків для досягнення сталої безпекової ситуації в ОРДЛО.

Міністри також висловили єдність щодо змісту та ролі миротворчої місії ООН та необхідності її розташування на всій окупованій території Донбасу, формат якої має вписуватися в логіку Мінських домовленостей», йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МЗС, Клімкін високо оцінив зусилля Франції як сторони «нормандського формату» у забезпеченні суверенітету та територіальної цілісності України.

Ле Дріан, зі свого боку, запевнив українського колегу, що Франція залишатиметься надійним партнером України у подоланні актуальних викликів.

Під час обговорення двосторонньої співпраці міністри позитивно оцінили висхідну динаміку торговельного співробітництва між державами. Водночас було домовлено про подальше залучення великого французького бізнесу в Україну.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ