Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином, до 2025 року витрати Франції на оборону будуть доведені до 2% ВВП відповідно до передвиборчих обіцянок президента Емануеля Макрона і домовленостями в рамках НАТО, виконання яких настійно вимагають США.

У цьому році фінансування військових потреб зросте на 5,6%, до 34,2 млрд євро, як і передбачалося раніше. Нові пункти плану - нарощування витрат на 1,7 млрд євро на рік в 2019-2022 роках, а в 2023 році, коли закінчується термін президентських повноважень Макрона, відразу на 3 млрд євро.

Франції необхідно модернізувати армію, відзначають експерти. У доповіді міністерства оборони змальовані кілька завдань, включаючи «регенерацію ЗС» після десятиліття скорочення витрат і «підготовку до майбутнього».

До 2025 року чисельність французьких військових зросте на 6 тис. осіб, включаючи 1 тис. фахівців в області кібербезпеки і близько 2 тис. у розвідувальних і суміжних підрозділах. Відзначається, що в 2005-2015 роках ряди французьких збройних сил скоротилися на 60 тис. чоловік через зниження витрат.

«Франція як ніколи потребує своїх військових. ​​Світ став більш невизначеним, іноді більш жорстоким. Потужна армія означає, що до голосу Франції прислухатимуться, його будуть поважати» , - заявила міністр оборони країни Флоранс Парлі після засідання кабміну.

ВПС Франції замовлять 28 нових винищувачів «Rafale» у концерну «Dassault Aviation», повідомляє агентство «Bloomberg». Окрім того, почнеться підготовка до будівництва нового авіаносця.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ