Французька авіакомпанія Aigle Azur оголосила про запуск прямих регулярних рейсів Київ-Париж із 18 квітня.

Як повідомляє Avianews, польоти будуть виконуватися тричі на тиждень між паризьким летовищем «Орлі» і київським «Борисполем» з короткою нічною стоянкою в Києві, пише УНІАН.

Опублікований розклад передбачає вильоти з Парижа по вівторках, четвергах і суботах о 22.00 з прильотом наступного дня до Києва о 2.10. Зворотні вильоти з Києва заплановані по середах, п'ятницях і неділях о 4.30 з прильотом до Парижа о 7.00.

На маршруті Aigle Azur має намір використовувати літак Airbus A320 у двокласному компонуванні, розрахованому на перевезення 12 пасажирів в бізнес-класі і 168 пасажирів в економ-класі.

Мінімальна ціна квитків починається від 274 євро в обидва боки за тарифом Basic, який передбачає провезення лише ручної поклажі вагою до 10 кг.

У разі успішного запуску рейсів Aigle Azur стане третім авіаперевізником на маршруті Київ-Париж. Зараз рейси між київським аеропортом "Бориспіль" і паризьким летовищем ім. Шарля-де-Голля виконують Air France і МАУ.

Варто зазначити, що чинна міжурядова угода між Україною та Францією передбачає, що на лінії Київ-Париж може працювати лише по одній авіакомпанії від кожної зі сторін, яким дозволено виконувати 14 рейсів на тиждень. Таким чином, для допуску на маршрут Aigle Azur із нього повинна піти Air France, або ж Україна та Франція повинні змінити умови спільної угоди про повітряне сполучення між країнами.

ІА "Вголос": НОВИНИ