Про це вчора розповів у Львові музикант Олег Скрипка, інформує кореспондент «Вголосу».

«Нам подається інформація, що французи підтримують Росію. Але це не так. Французький продюсер Себастьян Фільєз, з яким я зараз співпрацюю, приїхав до України, аби підтримати нас і спростувати позицію своїх співвітчизників», – розповів Олег Скрипка.

За його словами,  Франція дійсно потерпає від російських санкцій, бо ринок із Росією був серйозний.

«Вони втратили цей ринок, аби підтримати демократичні прагнення України. Франція – це батьківщина демократії, саме так себе позиціонують французи. Для них це святе. Я знаю це не по книжках. Так само як те, що коли державі щось не так, французи виходять на вулицю і дуже активно виборюють свої права. Вони перемагають постійно. Це дійсно живе демократичне суспільство. Їхній досвід нам цікавий і необхідний», – відзначив співак.

Скрипка підкреслив, що дивлячись на Майдан 2014 року, французи нам заздрять.

«Французи – це народ, народжений на барикадах. Для них це рідне. Коли вони бачать наші барикади, вони відчувають спорідненість. Французи говорять, що Європа пройшла стадію стагнації, їй потрібні зміни і вони дивляться на нас з надією, що ми зможемо додати Європі енергію, яка змінить європейське суспільство», – підсумував Олег Скрипка.

ІА "Вголос": НОВИНИ