Про це повідомляє BFMTV.

Очікується, що по всій країні відбудеться 1500 акцій «жовтих жилетів». Так назвали протестувальників у ЗМІ через обов’язковий атрибут водіїв – яскраво-жовтий світловідбиваючий жилет.

Як повідомив глава МВС Франції Крістоф Кастанер, вранці по всій країні зафіксовані більше 1000 акцій, в яких беруть участь 50 тисяч людей.

Зранку протестувальники заблокували ряд доріг, в тому числі і кільцеву дорогу в районі Парижа. Через це низка перевізників ще напередодні скасували свої суботні рейси по країні.

Не обійшлося і без трагічних інцидентів. Так, у департаменті Ізер жінка везла свою доньку до лікаря, коли побачила натовп протестувальників, які намагалися завадити її проїзду. Водійка запанікувала і направила автомобіль на людей. Внаслідок наїзду загинув 50-річний чоловік. Протестувальники вшанували його хвилиною мовчання.

За даними МВС Франції, незначні ушкодження отримали 16 людей, ще один протестувальник отримав серйозні травми у Савої, збитий автомобілем. Також повідомляється про щонайменше одного травмованого правоохоронця.

Зазначимо, водії протестують проти підвищення цін на пальне.

Протестувальники вшановують загиблого однодумця хвилиною мовчання.

ІА "Вголос": НОВИНИ