Про це повідомила прес-служба кіностудії Film.ua.

Режисером-постановником картини виступить триразовий володар премії Сезар Ів Анжело, оператором - Сергій Михальчук, художником-постановником - Влад Одуденко.

Зйомки заплановані на літо-осінь 2018 року на території Франції і України. А прем’єра фільму запланована на 2019 рік.

Сюжет фільму «Анна Київська» заснований на історичному романі французької письменниці Жаклін Доксуа (виступила й авторкою сценарію двогодинної стрічки) «Анна Київська, королева Франції».

«Це історія про київську княжну Анну - доньку Ярослава Мудрого, яка стала королевою Франції. Після одруження короля Генріха з Анною для Франції настає пора розквіту. Саме Анна надихає короля на правильні і великі вчинки. За допомогою зброї та дипломатії Генріх і Анна перемагають ворогів, розширюють свої землі і приносять на них мир і спокій», – зазначають у Film.ua.

Роботу над проектом «Анна Київська» компанія Kinorob розпочала у 2016 році. Наразі майбутня кінокартина перебуває на фінальній стадії написання сценарію та узгодженння основного складу знімальної групи.

«Проект «Анна Київська» створюється у рамках договору про спільне виробництво між Україною і Францією. При цьому наша основна мета – зробити якісний історичний фільм для широкої аудиторії, зрозумілий глядачеві і в Україні, і у Франції, і в інших країнах», – зазначає продюсер проекту Єгор Олесов.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ