[media=149661,149662] 

Про це повідомляє Le Figaro, – передає Еспресо.

Акції протесту організував профсоюз CGT, він є другим за величиною у Франції. По всій країні зареєстрували понад 180 заявок на проведення демонстрацій.

В акції протесту візьмуть участь співробітники залізничної компанії SNCF, зокрема робітники системи швидкісних приміських поїздів (RER). Вони обслуговують Париж і його передмістя. Через це кількість потягів на цій лінії зменшили в два рази.

Трудова реформа була однією із найголовніших передвиборчих обіцянок Макрона. Він обіцяв збільшити кількість робочих місць та країну більш конкурентоспроможною.

Реформи передбачають спрощення механізму звільнення співробітників та децентралізацію переговорів між роботодавцями і працівниками у невеликих фірмах.

Також пропонують встановити ліміт для компенсацій за помилкове звільнення. Завдяки цьому, у компаній більше не буде загрози непередбачуваних збитків, які наразі визначаються рішенням арбітражного суду.

Запропоновані реформи скасовують вимогу погоджувати масові скорочення у великих компаніях з розміром їх глобальної прибутку. Натомість їм дозволять звільняти працівників на основі показників прибутковості всередині країни.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ